1
U Baru policija realizovala akciju „Time“, u kojoj je sedam osoba osumnjičeno za zelenaštvo
Plasirao novac - iz zatvora!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, danas su realizovali akciju „Time“ (Tajm) u sklopu obavještajnog projekta „Loan“ koji se odnosi na sprječavanje i dokazivanje krivičnih djela zelenaštvo, i tom prilikom lišili slobode šest osoba zbog sumnje da su počinile krivično djelo zelenaštvo.

Službenici CB Bar i Odsjeka su danas, nakon višemjesečne akcije koja se sprovodila u okviru obavještajnog projekta „Loan“, lišili slobode T.L. (50), O.L. (45), M.L. (22), T.B. (22), M.L. (44) i M.I. (24). Za ovo krivično djelo osumnjičen je i Š.B. (26) koji se nalazi na na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u.
Policija je izvršila više pretresa na lokacijama koje koriste navedena lica, kao i u prostorijama ZIKS u kojima boravi Š.B. On je, kako se sumnja, po prethodno postignutom dogovoru sa jasno definisanim ulogama sa licima koja su lišena slobode, organizovao plasiranje novca uz nesrazmjernu kamatu na mjesečnom nivou, a koji je davao licima sa područja Opštine Bar. Sumnja se da su osumnjičena njemu bliska lica, za njegov račun, na ovaj način davala novac na tzv. zelenašku kamatu dok je on organizovao i osobe koje su se bavile preuzimanjem dobiti – kamate koju su potom ta lica dalje predavala pomenutim licima T.B. O.L. T.L. i M.L.
Prilikom pretresa oduzeta je veća količina novca kao i dokumenta za koja se sumnja da potiču iz vršenja navedenog krivičnog djela.
O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Ka tužiocu biće inicirano i pokretanje finansijske istrage protiv navedenih lica.
Policijsko – tužilačke aktivnosti u okviru obavještajnog projekta „Loan“ se nastavljaju.
Posjeta : 143