1
Za sjutrašnju utakmicu visokog rizika Lige nacija Crna Gora - Srbija FSCG i Upravaa policije preduzeli sve mjere da protekne bezbjedno
Derbi na terenu - oko bezbjedno!

          - Poslije utakmica sa reprezentacijama Engleske i Italije, ova utakmica je sa bezbjednosnog aspekta jedna od najzahtijevnijih i s pravom je proglašena utakmicom visokog rizika. Upravo iz tih razloga, prvi put organizovana je prodaja ulaznica uz kopiju ličnih karata, kako bi se znalo ko na kojem mjestu sjedi, čime smo ispoštovali i tu odredbu Zakona o spriječavanju nedoličnog ponašanja na sportskim terenima. Kapije stadiona biće otvorene u 18,15, dva ipo sata pred početak utakmice, te molimo sve navijače za strpljenje i razumijevanje. Pozivamo ih da na stadion dođu što ranije, kako bi izbjegli nepotrebne gužve, imajući u vidu da će biti organizovan detaljan pregled. Radi identifikacije, potrebno je da svaki gledalac ponese identifikaciona dokumenta. Apelujemo na navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava i transparenata uvredljive sadržine, te isključivo sportskim navijanjem pomognu našoj reprezentaciji, ne nasijedajući na eventualne provokacije protivničkih navijača - istakao je danas u Kući fudbala predsjednik Komisije FSCG za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima Dragoljub Sekulić.

- Kompletan stadion pokriven je video nadzorom, kako bi se lakše identifikovali i procesuirali svi oni koji pokušaju unijeti nedozvoljene predmete, ili izazvati incidente. Angažovan je veliki broj pripadnika zaštitarske službe, kao i potreban broj pripadnika crnogorske policije. Za potrebe FSS, za njihove navijače obezbijeđeno je 550 ulaznica za sektor "jug", kao i 220 karata prve kategorije na zapadnoj tribini. Iz FSS su javili da je od 550 pprodato 115 ulaznica i da ne očekuju neku veću potražnju i da će kontigent neprodatih ulaznica vratiti FSCG. Kapacitet stadiona je 11 524 mjesta, nešto manji zbog promjeen sjedišta, a u prodatu je dato 10 700 karata iz bezbjednosnih razloga - objasnio je Sekulić.
- Kroz saradnju sa FSCG i sa kolegama iz Srbije preduzeli smo sve kako bi utakmica protekla u najboljem redu. Direktori obje policije biće na tribinama i pratiće dešavanja na utakmici. Dobra saradnja FSCG i Uprave policije omogućila je da obezbijedimo bezbjedno odigravanje utakmice. Shodno zakonskimm obavezama, FSCG angažovao je dovoljan broj pripadnika zaštitarske službe, dok je pored pripadnika Uprave policije Crne Gore angažovan i dovoljan broj pripadnika policije Srbije, koji će biti u pratnji navijača te reprezentacije, kao i na samom stadionu, sa ciljem stvaranja uslova za što kvalitetnije obezbjeđenje sportske priredbe. Uvjerenja so da će navijači doći na stadion s namjerom da podrže svoju reprezentaciju, ali važno je naglasiti da neredi neće biti tolerisani, već sankcionisani u skladu sa zakonom. Uprava policije Crne Gore spremna je na sve izazove koji prate ovakve događaje, sa dovoljnim kapacitetima da se suprotstavi svim eventualnim izazovima i neredima i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima svi akteri incidenata biće privedeni i procesuirani - poručio je komandir Odjeljenja bezbjednosti policije CB Podgorica Dragiša Mugoša.

Posjeta : 147