1
Selektor i kapiten fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore umjereni optimisti pred sjutrašnju utakmicu sa Srbijom
Neka bude - takmičarski i prijateljski!

          - Ova utakmica počela je da se igra na izvlačenju u Lozani. Nijesmo ni mi ni oni željeli da igramo jedni protiv drugih, već da to bude u drugim, prijateljskim okolnostima. Ali, tako se namjestilo. Želim da budem profesionalac, da protiv Srbije igramo takmičarsku utakmicu,a sa druge strane prijateljsku, bratsku utakmicu - istakao je selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković, koji je, kao i kapiten Stevan Jovetić, na pitanja novinara danas odgovarao s umjerenim optimizmom.


- Kada bih to rekao, poslao bih poruku i protivničkom selektoru. Ustanovili smo jedan sistem igre koji želimo da iz dana u dan unapredjujemo. Ali, istovremeno, da se prilagođavamo protivniku. Imamo jedan način igre i u odsustvu nekih igra;a pokušavamo da se suprotstavimo protivniku na način koji je krajnje profesionalan. Sada imamo bolju situaciju nego u prethodnom sazivu i iskoristićemo neke momenta koji su taktičko-tehničke prirode, ali i psihološke. Hoćemo li igrati napadački ne zavisi samo od nas, ali pokušaćemo da napravimo dobru utakmicu, prije svega, zbog navijača, ali i da osvarimo rezultat - odgovorio je Tumbaković na naše pitanje hoće li "hrabri sokoli" sjutra igrati napadački, ili će s obzirom na rovite igrače, praviti kalkulacije i za utakmicu sa Litvanijom.
- Ceo koncept neće biti narušen, ali pretrpjeće neke fineese. Pokušaćemo da se prilagodimo jemo. i Srbiji i Litvaniji. Utakmica nije presudna, poslije nje u igri je još devet bodova. Treba gledati samo sebe, ali sve zavisi i od drugih utakmica. Publika može da očekuje sportsku utakmicu u kojoj ćemo pokušati da iskažemo najbolji kvalitet. Želja mi je da publika uživa i da se utakmica završi sportski. Nema favorita, to kod mene ne pije vodu. I favorit na papiru može da ima slab dan. I ako je neko medijski favorit, pokušaćemo da to iznivelišemo, da se nametnemo i da rezultiram na način koji nama odgovara. Kada bih rekaosastav, rekao bih i rezultat, a to je intima, a moja žela je i vaša želja - zaključio je Tumbaković.
- - Spremni smo za utakmicu, dugo je iščekujemo i daćemo sve od sebe da se predstavimo u pravom svijetlu. Apsolutno sam spreman. U Monaku na posljednjoj utakmici bio sam na raspolaganju i ušao u posljednjiih 20 minuta i poslije toga sam trenirao. U reprezentaciji Srbije imam puno drugova i sigurno će biiti malo neobično , ali biće spektakl i svi treba da uživamo u tome i da to bude jedna prava poslastica. Reprezentacija Srbije je odlična, sa mnogo dobrih pojedinacaNe bih izdvajao nikaoga, ali imaju mnogo dobrih individualaca. Sve to znamo, ali nikad ne pridajem toliku važnost protivniku koliko sebi i nama. Mi smo najbitniji, treba da odradimo ono što je do nas i ako budemo pravi, smo vjerovali da rezultat neće izostati - bio je prvi odgovor kapitena Stevana Jovetića.
- Saviću je mnogo krivo što neće igrati, mnogo nam znači i igraćemo i za njega. Sa drugovima iz Srbije čuo sam se prije, ali sada, prije utakmice, ne javlja se niko. Po meni, ova utakmica nije odlučujuća, poslije nje imamo još tri. Treba da uđemo normalno, kao u svaku prethodnu. Idemo stepenicu po stepenicu i na kraju da gdje smo. Naše prednosti su naš stadion, naši navijači, atmosfera, zajedništvo. To smo uvijek imali, to nas je uvijek krasilo i kod kuće niko se protiv nas nije naigrao - napomenuo je Jovetić.
Učitelj o učeniku

- Krstajića sam trnirao četiri godine i na cijelu njegovu razvojnu genezu kao fudbalera djelimično sam i ja uticao. Vrlo je uporan, mnogo je vrijedan, a sa njim kao čovjekom uvijek je bilo lako da radim. Sjajan je čovjek, a oččekujem da postane i sjajan trener - Tumbaković je u superlativu odgovorio na pitanja o selektoru Srbije.
Vukčević

- Nikola Vukčević je došao povrijeđen i sa velikom željom da igra. U ova tri, četiri dana to se znatno popravilo. Juče je lagano trčkarao, postoji velika vjerovatnoća da zaigra, ali to zavisi od naših i ljekara njegovog kluba, tako da ćemo sjutra prije podne znati hoće li igrati - ukazao je selektor "hrabrih sokola".
Posjeta : 171