0
Poslije otkrivanja 868 paketa neprijavljenih cigareta vrijednosti skoro 719.000 eura
Cigare krijumčario kao - dekoraciju!

Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u nastavku aktivnosti koje su uslijedile nakon što su carinski i policijski službenici prije četiri dana otkrili 868 paketa neprijavljenih cigareta vrijednosti skoro 719.000 eura, identifikovali i juče lišili slobode M.T. (33) iz Subotice, sa prebivalištem u Budvi, izvršnog direktora firme „Belmal“ d.o.o. Kotor, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu a za isto krivično djelo sumnjiči se i navedeno pravno lice.

Sumnja se da su M.T. i firma „Belmal“ počinili navedeno krivično djelo na način što su, kao odgovorno fizičko lice u pravnom licu i odgovorno pravno lice, vršili prikrivanje neocarinjene robe – pomenutih otkrivenih cigareta koje su prokrijumčarene u pošiljci koja je regularno bila prijavljena a koja je brodom pristigla u Slobodnu zonu Bar. Pregledom pošiljke koju su izvršili carinski službenici, 05.10.2018. godine, je utvrđeno da se u pošiljci nalaze neprijavljene cigarete brenda „FM“ u količini od 868 paketa, dok je carinskom organu prijavljena roba – dekorativni namještaj u količini od 258 paketa. Procijenjena vrijednosti neprijavljenih cigareta iznosi oko 718.704 eura. Akcija u kojoj su otkrivene cigarete je izvedena na osnovu prikupljenih obavještajnih podataka, a realizovali su je službenici Uprave carina u saradnji sa policijskim službenicima SKP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.
Dvoje pritvoreno

Osim ovog događaja, službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su juče lišili slobode dva lica zbog sumnje da su počinila 15 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta. Jedno lice, L.T. (24), osumnjičeno je da je počinilo KD razbojnička krađa tako što je, kako se sumnja, prije tri mjeseca, 6. jula ove godine, otuđilo sekundarne sirovine iz firme „Deponija“ a potom gađalo kamenicama radnika obezbjeđenja ove firme koji je pokušao da ga zaustavi. Drugo lice, A.E. (15), osumnjičeno je da je počinilo KD teška krađa u produženom trajanju činjenjem 14 krivičnih djela teška krađa i to provaljivanjem u putnička motorna vozila u prethodna tri mjeseca iz kojih je, sumnja se, otuđivao vrijedne stvari i predmete među kojima i novac, sat, zlatni nakit i tablet uređaj. Osim navedena dva lica koja su lišena slobode juče, službenici CB Podgorica su u periodu od 01. do 05. oktobra ove godine lišili slobode jedno lice koje je osumnjičeno za KD krađa koja je izvršena u radnji tehničke opreme kada je otuđen novčanik s novcem, a podnijeli su i poseban izvještaj nadležnom tužiocu protiv jednog lica osumnjičenog za KD teška krađa u pokušaju izvršenog na način što je to lice, sumnja se, obilo vozilo koje se nalazilo na parkingu jednog marketa iz kojeg nije otuđilo ništa jer je primijećeno od strane vlasnika. Lica koja su lišena slobode juče će biti privedena nadležnom tužiocu.
Posjeta : 123