0
Predsjednik Crne Gore nakon zvanične posjete Svetoj Stolici
Papa podržao - rezultate i stremljenja!

    - Papa je u punoj mjeri podržao dosadašnje rezultate Crne Gore i podržao naša stremljenja da nastavimo putem evropske integracije i da i dalje dajemo kvalitetan doprinos stabilnosti i prosperitetu regiona u kojem živimo.
Zajedno smo ocijenili da se bilateralni odnosi održavaju na visokom nivou, o čemu svjedoče frekventni susreti na najvišem nivou. Takođe, izrazili smo zadovoljstvo što će uskoro biti otvorena rezidentna nuncijatura Vatikana, što će takođe doprinijeti unaprijeđenju državnih odnosa Crne Gore i Vatikana - istakao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poslije zvanične posjete Svetoj Stolici.

- Sveti otac pokazao je riješenost da, u sklopu brige o regionu, posjeti Crnu Goru. Za sljedeću godinu najavio je posjetu trima državama iz našeg regiona, ali nema dileme da će nakon toga naći vrijeme da posjeti Crnu Goru i da na taj način pokaže uvažavanje prema ogromnom moralnom kapitalu koji Crna Gora ima, a to je kvalitet multietničkog i multivjerskog sklada. U svemu tome i katolička crkva i katolička zajednica daju vrlo prepoznatljiv doprinos - dodao je Đukanović, podsjećajući da je "poziv na stolu".
Posjeta : 122