0
Rukometašice "Budućnosti" sjutra protiv danskog "Odenzea" počinju novu bitku u Ligi šampiona
Izazove očekuju - kompletne i spremne!

    – Nadam se da ćemo i mi krenuti pobjedom kao što su uradili košarkaši "Budućnosti" u prvom meču nakon renoviranja dvorane. Moramo da podižemo formu kroz Ligu šampiona, nije nam prvi put i znamo da se pripremamo u takvim okolnostima za svaki naredni meč. Želja je da dođe do stabilizacije igra djevojaka koje su iznijele teret prošle sezone. Imali smo veliki broj provjera u pripremnom periodu, u nekim duelima nedostaje su nam Katarina Bulatović i Milena Raičević, ali sada smo kompletni i spremni za izazove u Ligi šampiona - istakao je na današnjoj press konferenciji Dragan Adžić, trener rukometašica "Budućnosti", koje sjutrašnjom utakmicom protiv danskog "Odenzea" počinju novu bitku u elitnom takmičenju.

- Važno je da u igri ne bude oscilacija koje su se možda primjećivale prošle sezone, a uz povratak tri iskusne igračice, vjerujem da možemo biti konkurenti svim timovima. Vardar više nije u Ligi šampiona, ali Đer, CSM Bukurešt i Rostov Don imaju jasan cilj da idu do samog kraja. Brest je uložio značajna sredstva, Mec je uvijek tu i sa visokim ambicijama. FTC ima dobar tim, tako da je izvjesno da makar 10 timova na početku sezone objektivno misli da može do finalnog turnira – ukazao je Adžić.
- Dugo smo iščekivale početak Lige šampiona i s nestrpljenjem očekujemo ovaj duel. Vjerujem da će publika doći u velikom broju i da će ih biti više nego prethodne sezone. Razloga da nas podrže ima mnogo, vjerujem da smo izdanjima u prethodnim sezonama zaslužili podršku, a takođe, ovo je prilika da vide našu novu kuću, odnosnon renoviranu dvoranu. "Odenze" u svojim redovima ima veliki broj danskih reprezentativki, detaljno smo ih analizirale, iako naravno nećemo otkrivati karte uoči meča. Očekujem da će odbrana biti na zavidnom nivou, to će nam biti potrebno jer imaju dosta bekova koji mogu da daju gol i izvan devet metara – naglasila je povratnica u klub Katarina Bulatović.
– Važno je da vjerujemo jedna u drugu, a biće nam značajna i podrška navijača. S nestrpljenjem očekujemo duel protiv "Odenzea". Dugo smo se spremale za danski tim, tačnije od početka priprema koje su nam brzo prošle jer smo imale veliki broj kontrolnih utakmica. "Odenze" je odličan tim, koji predstavlja okosnicu danske reprezentacije, imaju dobre šutere i zahtjevaju našu maksimalnu pažnju od prvog do posljednjeg minuta – kaže Brnovićeva.
Ulaz u dvoranu je besplatan. Početak meča je u 19

Posjeta : 137