0
Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016.
I Katnić dodao - nove zahtjeve!

          - Načelno, prihvatamo sve dokaze koje predloži odbrana radi razjašnjenja krivično-pravne stvari. Za dokument koji je odbrana predložila juče neophodno je u svojstvu svjedoka pozvati osobu koja je potpisala dopis, zamjenicu direktora četvrtog odjeljenja za Evropu Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije - glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da se ne protivi da se kao dokaz sprovede dokument koji je advokat Miroje Jovanović nabavio privatno.
Predsjednica sudskog vijeća u postupku protiv optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. najavilaa je da će se sud izjasniti naknadno, a advokata je obavezala da u srijedu dostavi originalni dokument.

- Ona treba da se izjasni odakle potiču saznanja navedena u dopisu, iz kojih evidencija, koji je razlog odbijanja ulaska u Rusku Federaciju za Sinđelića. Predlažemo da se pribave video snimci sa aerodroma "Šeremetjevo" za period od 27. do 29. septembra 2016.Predlažem da se u svojstvu svjedoka sasluša Petrušjev. koji je takođe naveden u dopisu. On treba da se izjasni koju dužnost su obavljali Edvard Šišmakov, Popov Vladimir u oružanim snagama Ruske Federacije, koje dužnosti su obavljali u glavnoj ruskoj upravi vojne bezbjednosti, po kom zadatku su putovali u Srbiju u oktobru 2016. i sa kojim ciljem su razgovarali sa Sinđelić Sašom u Srbiji i ranije u Moskvi - ukazao je Katnić i dodao:
- Ko su osobe, imena i prezimena, iz službe FSB koji su na Zlatiboru od 14. do 16. oktobra 2016. koje su 15, kontaktirale korisnika kod manastira Ostrog i koji je komunicirao sa Tamarom Magdalini´? Kako se zove službenik FSB koji je izmijenio softver u aparatu "Lenovo" koji su oduzeti od Sinđelića i Velimirovića, tako da se prikriva e-mail, broj aparata, lokacija sa kojom se komunicira i broj sa kojim se komunicira? Ko su osobe koje su Šišmakov Edvardu izdale pasoš sa netačnim ličnim podacima, drugim prezimenom i imenom oca? U svojstvu svjedoka da se sasluša Peter Multatuli o poligrafskom ispitivanju Sinđelića. Predlažemo da se pribavi i Puttinov intervju od 3. 10. 2018. na internacionalnom forumu "Ruska nedjelja energije". Za ovo da se obratim kao branilac, a ne putem međunarodne pravne pomoći, koja godinu dana nije funkcionisala.
Posjeta : 132