0
Na graničnom prelazu Ilino brdo
Oduzeto oko - 6,7 kilograma opojne droge!

    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbednosti Nikšić i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Ilino brdo su, na izlazu iz Crne Gore, kontrolom autobusa kod jedne osobe pronašli i oduzeli oko 6,7 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici OGB Nikšić i CI ilino Brdo su juče, oko 16,10, na izlazu iz Crne Gore, na graničnom prelazu Ilino brdo, pristupili detaljnoj graničnoj kontroli autobusa marke Volvo. Pregledom prtljaga policijski i carinski službenici su u jednom koferu pronašli i oduzeli sedam pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank težine oko 6,7 kg. Policijski i carinski službenici su došli do sumnje da kofer pripada E.B. (31), državljaninu Bosne i Hercegovine, a nakon toga je kontrolom tog lica pronađena i jedna kutija od tableta sa sadržajem iste materije manje količine.
Lice i opojna droga predati su policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.
O događaju je obaviješten državbni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se E.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.




Posjeta : 1055