0
Selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore saopštio spisak od 27 igrača za duelee sa Srbijom i Litvaniom
Protiv Srbije - maksimalno motivisani!

          - Isključivo sportski razlozi učiniće da u utakmicu sa Srbijom uđemo maksimalno motivisani, sa željom da ostvarimo što bolji rezultat. Nakon toga, pokušaćemo da na gostovanju u Litvaniji ponovimo uspjeh ostvaren u prvom duelu sa tom reprezentacijom - naglasio je Ljubiša Tumbaković, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, saopštavajući spisak od 27 igrača na koje računa za sljedeće duele u Ligi nacija - sa Srbijom 11. i sa Litvanijom 14. oktobra.

- Ulazimo u drugi krug takmičenja tokom kojeg počinju da se definišu neke stvari koje su isključivo vezane za rezultat. Naravno, ovaj krug neće ništa riješiti kada je u pitanju konačan plasman na tabeli naše grupe. U prvom krugu Rumunija je imala najteže protivnike, u drugom Srbija igra na strani sa nama i protiv Rumunije, dok ćemo u trećem krugu mi imati gostovanje Srbiji i meč sa Rumunijom u Podgorici. Vrlo su interesantni parovi u ovom kolu, nešto će se definisati nakon tih utakmica ali sitacija neće biti definitivno riješena - ukazao je selektor "hrabrih sokola" i dodao:
- Za ovu utakmicu, kao i sve prethodne tokom posljednje dvije i po godine, na spisku je grupa igrača koja za koju se može reći da čini čvrsto jezgro reprezentacije. Zbog nekih spoljnih faktora, tu mislim povreda i kartona, pravimo reviziju spiska pa se pojavljuju igrači koji su, takođe, bili evidentirani tokom prethodnog perioda. Ovog puta tu su ponovo Klimenta, Zorić i Kajević koji su ušli u ritam takmičenja, dok su svi ostali igrači sa spiska dio tog čvrstog jezgra. Nadam se da nećemo imati problema sa povredama na utakmicama koje će naši igrači igrati tokom vikenda. Takođe, nadam se da će neki od trenutno povrijeđenih igrača biti spremni do početka priprema i da će moći da odgovore zahtjevima na predstojeće dvije utakmice.
Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve trećeg i četvrtog kola UEFA Lige nacija počinje u nedjelju, 7. oktobra. Početak prvog treninga „hrabih sokola“ na Trening kampu FSCG zakazan je za 18.
Utakmica Crna Gora – Srbija igra se 11. oktobra na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20:45 časova. Tri dana kasnije, 14. oktobra od 21:45 po lokalnom vremenu, naš nacionalni tim očekuje duel sa Litvanijom na LFF stadionu u Viljnusu.
Spisak

Na spisku selektora Tumbakovića nalaze se golmani: Danijel Petković (Lorijen, Francuska), Milan Mijatović (Budućnost), Damir Ljuljanović (OFK Titograd); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Emrah Klimenta (Sakramento, SAD), Boris Kopitović (Čukarički, Srbija), Risto Radunović (Astra, Rumunija); vezisti: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Marko Vešović (Legija Varšava, Poljska), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Marko Janković (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren, Belgija), Darko Zorić (Čukarički, Srbija), Luka Mirković (Budućnost), Asmir Kajević (Čukarički, Srbija), Deni Hočko (Famalikao, Portugal); napadači: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja, Izrael), Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Republika Korea) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).
Posjeta : 142