2
Državljani Albanije lišeni slobode u Baru
Oduzeto skoro - 65 kg marihuane!

       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar i Regionalnog centra granične policije „Jug“ su juče, postupajući na osnovu operativnih podataka pronašli i oduzeli oko 64,8 kg marihuane. Tom prilikom su slobode lišeni I.K. (24) i A.L. (23) državljani Albanije, zbog postojanja osnovane sumnje da su počnili kriivčno djelo neovlašena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je E.B. (29), takođe državljanin Albanije, lišen slobode zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo putem pomaganja.

Službenici CB Bar i RCGP „Jug“ su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili blokadu grada i zaustavili više vozila među kojima je i vozilo marke „Audi Q7“ albanskih registarskih oznaka, a koje je pokušalo da izbjegne kontrolu. Prilikom zaustavljanja ovog vozila osobe koja su se nalazila u njemu dale su se u bjekstvo. Nakon kraće potjere lišene su slobode, i utvrđeno je da se radi o I.K. i A.L. Detaljnim pregledom vozila, u njegovom zadnjem dijelu, policijski službenici su pronašli i oduzeli dvije crne torbe u kojima su se nalazila pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 64,769 kilograma. Sloboe je lišen i E.B. koji je upravljao vozilom „Mercedes“, a koji se kretao ospred vozila „Audi Q7“ u namjeri da bude tzv. čistač, odnosno da prati situaciju i javi drugim osumnjičenima da li je put za prevoz droge slobodan. I.K, A.L. i E.B. su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje. Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se osumnjičeni liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.
Posjeta : 174