2
Nova predškolska vaspitna jedinica JU "Đina Vrbica"
Otvoren vrtić - „Stara Varoš“!

            - Nivo obuhvata djece predškolskim vaspitanjem u svega nekoliko godina podignut je sa preko 50, na čak 70 procenata. Stoga, radimo i na izgradnji novih vrtića, od kojih je prvi naredni onaj u Baru, ali i kroz ovakve adaptacije već postojećih objekata uz podršku Glavnog grada i drugih subjekata - ukazao je ministar prosvjete dr Damir Šehović na današnjem otvaranju vrtića “Stara varoš”.
Vrtić je otvoren u rekonstruisanom objektu koji je Glavni grad ustupio na korišćenje, u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 70 000 eura kako bi objekat bio po zadovoljavajućim standardima, i za čije opremanje je TIKA (Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju) obezbijedila oko 20 000 eura.

- Jedan od osnovnih preduslova za podizanje kvaliteta života u Glavnom gradu je da svako dijete nađe mjesto u vrtiću. U tom smislu, očekujem da ćemo već naredne godine krenuti sa realizacijom vrtića u Bloku VI, ukoliko se steknu uslovi za to i u City kvartu, a moja bi želja bila da do kraja mandata aktuelne gradske uprave dobijemo i jedan takav objekat na Zlatici - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.
On je dodao da će Glavni grad nastaviti da pomaže realizaciju ovakvih projekata kroz besplatno ustupanje zemljišta i oslobađanje obaveze naknade za komunalno opremanje. On je podsjetio da je nedavno otvoren vrtić na Starom aerodromu, te da je današnje okupljanje bilo već drugo ovog tipa iako mandat nove gradske uprave traje tek nešto preko mjesec dana, što takođe pokazuje odnos gradske uprave prema obrazovanju.
- Čast mi je i veliko zadovoljstvo da vas pozdravim i zajedno sa vama još jednom pobrojim donacije TIKA. TIKA je od 2007. godine pa do danas relizovala preko 320 projekta u Crnoj Gori. Drago mi je da će djeca iz Stare varoši od sada zahvaljujući i Vladi Turske boraviti u mogo boljim uslovima. Zahvaljujem se Vladi Crne Gore i Glavnom gradu za podršku koju daju realizaciji naših projekata. Turska će nastaviti da daje podršku Crnoj Gori - naglasio je ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip.
Posjeta : 199