2
"Podgoričko kulturno ljeto 2018"
Studenti priredili - “Vremensku kapsulu”!

          Izložba “Vremenska kapsula”, koju su priredili studenti Univerziteta Donja Gorica, biće - na "Podgoričkom kulturnom ljetu 2018" - večeras od 19 otvorena u Kuslevovoj kući.
Postavka predstavlja svojevrsni sinhronijski presjek njihovog umjetničkog rada u okviru jedne urbane integralne strategije, koja je plod umreženosti fakulteta ovoga univerziteta; a selektovani studentski radovi ukazuju na kreativno kritičko promišljanje, moderne tendencije, na prožimanje s klasičnim likovnim stvaralaštvom.

Određeni segmenti izložbe ukazuju na otvorenost ka eksperimentu s materijalima, oblicima, simbolikom, kao i na usmjerenost ka ekologiji, što je sve prisutnija potreba svakog stvaraoca.
Zona eksperimenta kroz koju hrabro ali i odmjereno koračaju ovi studenti potreba je današnjice, izazov koji rađa djela s naglašenim autorskim pečatom, jedinstvene kreacije, funkcionalne i inkluzivne.
Raritetan pristup inkluzivnoj problematici, kao jednoj od ključnih elemenata održivog razvoja urbane sredine postaje sinonim za pojam humane globalizacije.

Posjeta : 187