1
Ivan Vujović (31) iz Podgorice, po potjernici NCB Interpol Podgrica, uhapšen u Njemačkoj
Bjegunac izručen Crnoj Gori!

Danas je realizovana ektradicija iz SR Njemačke u Crnu Goru Ivana Vujovića (31) iz Podgorice a koji se potraživao po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgrica nakon što je pobjegao iz zatvora sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici NCB Interpol Podgorica su, 18.09.2018. realizovali ekstradiciju Ivana Vujovića, koji je pobjegao iz ZIKS – Zatvora Bijelo Polje, 24. decembra 2015., sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 14 (četrnaest) godina i 6 (šest) mjeseci zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici od 03. marta 2011. godine. Međunarodna potjernica za Vujovićem raspisana je odmah nakon bjekstva.
Naime, odmah nakon bjekstva, službenici Sektora kriminalističke policije su preduzeli niz mjera i radnji sa ciljem pronalaska i lišenja slobode Ivana Vujovića, kojom prilikom je utvrđeno da je ovaj bjegunac ilegalnim putem napustio Crnu Goru, zbog čega je i raspisana međunarodna Interpolova potjernica za njim.
Po raspisivanju međunarodne potjernice nadležne službe Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji i saradnji sa nadležnim Osnovnim državnim tužilaštvom iz Bijelog Polja, otpočeli predmet ciljane potrage kodnog naziva „BPBLOK“. Na osnovu tih aktivnosti Vujovića je u Njemačkoj, postupajući na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica, lišila slobode Federalna policija grada Kleve 06. novembra 2016. godine, u blizini granice sa Holandijom, na autoputu A3, kod kojeg je tom prilikom pronađena veća količina narkotika i falsifikovanih dokumenata. On je u Njemačkoj bio procesuiran zbog ovih krivičnih djela.
Vujović je nakon preuzimanja sproveden u ZIKS.
Posjeta : 163