1
U Beranama i Kolašinu
Oduzeto oko - 100 kilograma duvana!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berana, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge, pronašli su i oduzeli marihuanu i tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nadalje, službenici OB Kolašin su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli oko 100 kilograma rezanog duvana.

Službenici Odsjeka i CB Berane su, 15. septembra, postupajući na osnovu operativnih podataka, kontrolisali vozilo jednog taksi udruženja kojim je upravljao N.M. (26) iz Berana. Kontolom vozila i lica policijski službenici su pronašli i oduzeli tri pvc zamotuljka sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, jedna tzv. džoint, drobilicu sa tragovima biljne materije i vagu za precizno mjerenje. Pronađeno je ukupno 31,1 gram biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Pronađena opojna droga i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se N.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
Nadalje, službenici saobraćajne patrole OB Kolašin su istog dana, u mjestu Lugovi kontolisali teretno motorno vozilo kojim je upravljao Lj.V. (46) iz Podgorice. U zadnjem dijelu vozila, policijski službenici su pronašli i oduzeli 272 pakovanja u papiru sa prosječnom težinom od 400-500 grama, odnosno ukupne težine oko 100 kilograma rezanog duvana. O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da lice i pronađena materija predaju službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta na dalju nadležnost i postupanje.
Posjeta : 188