1
„Mišljenje“ Venecijske komisije o kojem govori SPC ne postoji
U seriji nepočinstava - parapolitička intriga!

             - Seriji nepočinstava, koja ne priliče predstavnicima nijedne vjerske zajednice, zvaničnici SPC pridružili su i ovu parapolitičku intrigu, podmećući javnosti falsifikat mišljenja Venecijanske komisije o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti.
Istina je da mišljenje Venecijanske komisije, ne samo da nije dostavljeno Vladi Crne Gore, već nije nikada ni sačinjeno. Isfabrikovani dokument o kojem govore pojedini predstavnici SPC je, dakle, običan falsifikat - saopštila je Vlada Crne Gore povodom nesistinite tvrdnje predstavnika SPC da je Vlada Crne Gore sakrila od građana navodno mišljenje Venecijanske komisije o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Istina je da mišljenje Venecijanske komisije, ne samo da nije dostavljeno Vladi Crne Gore, već nije nikada ni sačinjeno. Isfabrikovani dokument o kojem govore pojedini predstavnici SPC je, dakle, običan falsifikat.
Vlada Crne Gore će, bez obzira na ovu prljavu kampanju započetu neosnovanim tvrdnjama patrijarha SPC Irineja koji je Crnu Goru uporedio sa NDH, istrajati na zaštiti državnih interesa, uz puno poštovanje slobode vjeroispovijesti i jednakosti svih vjerskih zajednica u građanskoj Crnoj Gori.
Venecijanska komisija saopštila je da ne postoji njeno bilo kakvo mišljenje o Nacrtu zakona o vjeroispovijesti.
Posjeta : 144