1
Misija OEBS donirala Upravi policije savremenu opremu vrijednu 52.000 eura
Dobili uređaje - za otkrivanje i dokazivanje!

Direktor Uprave policije MUP Veselin Veljović i šefica Misije OEBS u Crnoj Gori Mariz Davije potpisali su danas ugovor o donaciji na osnovu koje je Misija OEBS donirala i danas uručila policiji savremenu tehnološku opremu namijenjenu borbi protiv kriminala.
Opremu, vrijednu 52.000 eura, koristiće Sektor kriminalističke policije u metodama otkrivanja i dokazivanja krivičnih djela i Forenzički centar prilikom analize, pronalaženja i vještačenja prikupljenih dokaza.

Direktor Veljović se zahvalio ambasadorki Davije na dosadašnjoj podršci i prije svega na doniranoj opremi koja je značajna za policiju i kazao da će oprema biti korišćena u borbi protiv kriminala, te da se očekuje da će imati konkretnu primjenu i doprinijeti još boljim rezultatima u borbi protiv savremenih bezbjednosnih izazova koji imaju i regionalnu i međunarodnu dimenziju.
Ambasadorka Davije je izrazila zadovoljstvo realizacijom donacije i kazala da će Misija OEBS nastaviti da pruža podršku policiji u jačanju kapaciteta u borbi protiv kriminala, u skladu sa standardima i potrebama naše policije.
Još jednom je konstatovano da je dugogodišnja saradnja Uprave policije MUP i Misije OEBS u Crnoj Gori bila uspješna i profesionalna, kao i da će se saradnja nastaviti na istom principu partnerskog odnosa, uz realizaciju zajedničkih projekata u obostranom interesu.
Posjeta : 153