1
Sedmi međunarodni festival lutkarstva Podgorica, Crna Gora 2018. počinje sjutra
U čarobnom svijetu lutaka - trupe iz šest zemalja!

                Vrata čarobnog svijeta lutaka na "Podgoričkom kulturnom ljetu 2018" sjutra od 20 u velikoj sali KIC "Budo Tomović" otvoriće "Gradsko pozorište" predstavom „Prodavnica igračaka”, kojom počinje sedmi međunarodni festival lutkarstva Podgorica, Crna Gora 2018.
Do 16. mališani će uživati u predstavama koje će izvesti glumačke trupe iz šest zemalja. Pored crnogorske glumačke trupe, Festival će ugostiti ansamble iz Ukrajine, Makedonije, Turske, Poljske i Srbije.

Ukrajinska trupa Pozorište glumca i lutke Ternopolj izvešće predstavu „Priče o piletu zvanom Rjaba“, Teatar za djecu i mlade iz Skoplja, Makedonija, igraće predstavu „Tobi”, Kuća lutaka Leteća ruka iz Ljuljeburgasa, Turska, izvešće predstavu „Kamen” dok će Teatar lutke i glumca iz Valbžiha, Poljska, odigrati predstavu „Porodična zabava“. Iz Srbije ove godine na Festival stiže Dečije pozorište iz Subotice, a mališani će uživati u njihovoj predstavi „Par cipela”.
Osim u Podgorici, dvije festivalske trupe će gostovati u Herceg Novom i u Mojkovcu. Trupa iz Srbije će svoju predstavu izvesti u hercegnovskoj Dvorani Park dok će poljska trupa nastupiti u mojkovačkom Centru za kulturu Nenad Rakočević.
Festival je i ove godine takmičarskog karaktera, a o nagradama će odlučivati međunarodni stručni žiri kao i dječji žiri sastavljen od podgoričkih osnovaca.
Festival se održava uz podršku Sekretarijata za kulturu Glavnog Grada, Ministarstva kulture te ostalih sponzora, donatora i prijatelja.

Posjeta : 194