1
Stigla dva nova višenamjenska helikoptera namijenjena Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore
Odgovornost za - bezbjednost građana!

- Prilikom pristupanja NATO saopštili da ćemo u društvu najmoćnijih i najrazvijenijih – biti odgovorna članica i jačati sposobnosti naše Vojske u skladu sa potrebama kolektivne bezbjednosti. Svjesni smo da upravo takvim pristupom nedvosmisleno pokazujemo odgovornost prema komforu i bezbjednosti naših građana, ali i investitora, turista i svih koji iz bilo kog razloga posjete Crnu Goru - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na svečanosti povodom nabavke dva nova višenamjenska helikoptera Bell 412 EPI, namijenjena Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore.

Moderne letilice stigle su danas u Crnu Goru, što predstavlja najznačajnije opremanje naše vojske od obnove državne nezavisnosti i potvrdu odlučnosti Crne Gore da u okviru NATO jača svoje sposobnosti.
- Projekat nabavke ovih helikoptera je izuzetno značajan i uprkos našoj dugogodišnjoj viziji, tek sad su se stekli svi uslovi da se to i realizuje. Svjesni potreba naše vojske i države odabrali smo tip i model helikoptera koji će na najbolji način odgovoriti bezbjednosnim zahtjevima na cjelokupnoj teritoriji države. Ovi helikopteri unaprijediće mobilnost jedinica, izviđačke sposobnosti kao i ukupne transportne kapacitete Vojske Crne Gore. Pored toga omogućiće nam da dalje razvijamo sposobnosti za različite vrste evakuacije, traganja i spašavanja, te reagovanja u vanrednim sistuacijama - ukazao je načelnik Generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić.
Posjeta : 145