1
Policija tokom današnjih petresa u Nikšiću pronašla sredstva namijenjena izvršenju teških krivičnih djela
Oduzeli eksploziv - oružje, municiju...!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić i Sektora kriminalističke policije su danas, u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije i Grupom za antiteroristički pregled, preduzimajući planske aktivnosti na sprječavanju izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela koja su posljedica sukoba bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na četiri lokacije u Nikšiću. Pronađeni su i oduzeti eksploziv, oružje, municija, uređaj za praćenje i ostala sredstva namijenjena za izvršenje teških krivičnih djela.

Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, policijski službenici izvršili su pretrese objekata na tri lokacije, a koje objekte koristi bezbjednosno interesantno J.P. (30) iz Nikšića, kao i pretres stana i drugih prostorija bezbjednosno interesantnog lica N.B. (28), takođe iz Nikšića.
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija, koje se nalaze u naselju Žirovnica u Nikšiću, a koje koristi J.P, policijski službenici pronašli su i oduzeli više stvari i predmeta koji su povezani sa pripremanjem izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela.
Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeće stvari i predmeti:improvizovana eksplozivna naprava, velike razorne moći, sačinjena od eksplozivnog punjenja, elektrodetonatorske kapisle, izvora napajanja, antene za prijem signala, magneta namijenjenog za fiksiranje naprave na putničko motorno vozilo i daljinskog upravljača namijenjenog za aktivaciju tako pripremljene naprave; 2 namjenska uređaja marke “Tristar”, tzv. trakeri, namijenjeni za praćenje kretanja putem sistema za globalno pozicioniranje; automatska puška marke “Zastava” model M70, cal. 7.62 mm, sa okvirom;
pištolj marke CZ model M70, sa uništenim fabričkim brojem, cal. 7.65 mm, sa 3 okvira i odgovarajućim prigušivačem za oružje;136 komada municije različitog kalibra, od čega 128 komada puščane municije i 8 komada pištoljske municije;dva zaštitna kombinezona i dva para zaštitinih rukavica; dva putnička motorna vozila marke VW model Golf V podgoričkih registarskih oznaka, sa izmjenjenim bravama za paljenje vozila, za koja je provjerama utvrdjeno da su otuđena na području Podgorice u noći 25/26.08.2018 godine;gasni pištolj nepoznate marke; pancirni prsluk i dva bajoneta.
O događaju su upoznati dežurni tužioci u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, u saradnji sa kojima će se preduzimati dalje službene mjere i radnje.
Policijski službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju identifikovanja, lociranja i lišenja slobode svih lica koja se dovode u vezu sa pronađenim oružjem i eksplozivnim materijama, kao i drugim licima koja su uključena u kriminalne aktivnosti na pripremi izvršenja najtežih krivičnih djela.
Posjeta : 177