0
Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković i napadač Fatos Bećiraj optimisti pred utakmicu sa Litvanijom
Pobjeda se nameće - kao moranje!

    - Sa ovim kvalitetom koji imamo, treba da pobijedimo Litvaniju. Uvijek dobar rezultat, kao što je ovaj iz Rumunije, popravi raspoloženje i daje vjetar u leđa. Ali, to je samo mali korak ka cilju, vidjećemo poslije šeste utakmice. U ovom takmičenju svaka utakmica ima svoju težinu, malo ih je. Litvanija se nameće kao moranje, što nije dobro, ali ako se budemo ponašali onako kako znamo i kako možemo imamo pravo da vjerujemo u pozitivan rezultat - istakao je selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković, a pred drugu utakmicu u Ligi nacija optimista je i napadač Fatos Bećiraj.

- Pokušavam da razmišljam kako razmišlja njihov trener. Oni imaju kvalitet, ali ne kao mi, zbog toga će možda pokušati da izađu otvorenije. Ali, vidjećemo kako će se odvijati stvari - smatra selektor ,,hrabrih sokola”, kojeg raduje oporavak Marka Jankovića:
- Marko je juče normalno trenirao, tako da očekujem da bude spreman. Problemi nas prate, a sada smo došli u situaciju da u napadu imamo samo Bećiraja. Napravićemo model, koji nam odgovara da bi ostvarili cilj.
- Nijesam dugo imao zvanične utakmice, ali sam trenirao sa ekipom, igrao prijateljske mečeve... Ali, kada igraš za nacionalni tim, uvijek moraš da budeš spreman, a ja sam spreman i više od 100 odsto - naglasio je Bećiraj i dodao:
- - Sve zemlje iz bivšeg SSSR igraju sličan fudbal. Očekujem sličnu ekipu kao što je bio Kazahstan u prošlim kvalifikacijama, da se brane i čekaju kontru. Na nama je da se pokažemo u najboljem mogućem svijetlu i da dođemo do pobjede. Neće biti lako, oni su čvrsti, ni Srbija ih nije lako pobijedila.
,,Sokoli” će posljednji trening uoči meča sa Litvanijom odraditi večeras od 18 časova. Duel sa Litvanijom igra se sjutra od 20,45.
Posjeta : 250