0
U sklopu predškolske ustanove „Đina Vrbica“ otvoren vrtić "Dragan Radulović" na Starom aerodromu
Djeci trebaju - optimalni uslovi!

-Za optimalno korišćenje mogućnosti koje se nude djeci u vrtićima, potrebni su i optimalni uslovi. Potpuno svjesni da moramo još bolje i još brže raditi na širenju vrtićkih kapaciteta, danas svečano otvaramo jedan vrtić, dok se jedan u Tuzima uveliko gradi, ubrzo počinjemo sa izgradnjom trećeg u Baru, a za dva je projektovanje pri kraju. Samo od ovog mjeseca mi imamo 500 novih mjesta u predškolskim ustanovama na nivou Glavnog grada - ukazao je ministar prosvjete dr Damir Šehović, otvarajući danas na Starom aerodromu dječji vrtić "Dragan Radulović".
Vrtić „Dragan Radulović“, koji je ime dobio po jednom od najznačajnijih crnogorskih pisaca za djecu, i autoru televizijskih emisija koje su obilježile odrastanje generacija, prostire se na 3000 m2, na zemljištu koje je donirao Glavni grad, a nalazi se u sklopu predškolske ustanove „Đina Vrbica“.

- Glavni grad posvećen učestvovanju u širenju kapaciteta predškolskih ustanova zajedno sa Ministarstvom prosvjete: „Gradska uprava je u prethodnom periodu stvorila planske pretpostavke da se u svim djelovima grada u kojima je procijenjeno da postoji nedovoljan smještajni kapacitet u predškolskim ustanovama, izgrade novi objekti. Istovremeno, Glavni grad je ustupao besplatno građevinsko zemljište, oslobađao investitore obaveze plaćanja za komunalno opremanje, a u skladu sa mogućnostima i besplatno korišćenje prostora koji su u vlasništvu Glavnog grada, kako bi bili prilagođeni za boravak naših najmlađih sugrađana - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.
U realizaciji ovog projekta Glavni grad je učestvovao u ovom projektu ustupivši zemljište površine 9.119 m2, čija vrijednost iznosi oko 1.800.000 eura. Podsjetiću da smo bili partneri i u izgradnji vrtića u Zagoriču, da su u toku radovi na vrtiću u Tuzima, a uskoro se očekuje i izgradnja vrtića u Bloku VI, kao i stavljanje u funkciju jedinice u Staroj varoši.
- Prvi put imamo ovako značajno rasterećenje kapaciteta. Priča o vrtiću ima jednu emotivnu stranu, jer nosi ime Dragana Radulovića, te se osjećam počastvovanim što učestvujem u aktivnostima koje imaju za cilj da se njegovo ime nikad ne zaboravi - naglasio je direktor Vuk Stanišić.

Dvanaest soba

Novi vrtić, koji će biti u sastavu predškolske ustanove „Đina Vrbica”, ima površinu od 3.000 kvadrata, sa osam radnih soba za jaslene grupe, 12 radnih soba za grupe u vrtiću, osam kancelarija i centralnom kuhinjom.Visina investicije je 2,7 miliona eura, dok je Glavni grad u izgradnju vrtića uložio zemljište površine 9.119 kvadrata, vrijednosti od oko 1,8 miliona eura. Vrtić je izgrađen u okviru projekta sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope za izgradnju 7 vrtića širom Crne Gore.
Posjeta : 223