0
Lišen slobode M.M. (63) iz Ulcinja
Oduzeli mu - automatsku ii municiju!

    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a postupajući na osnovu operativnih informacija, pretresom pronašli i oduzeli oružje i municiju u ilegalnom posjedu. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenci OB Ulcinj su, 6.septembra, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Ulcinju, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M. (63) iz Ulcinja. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku „FAL“ kalibra 7.62x51 mm sa kundakom na rasklapanje i 349 komada metaka različitog kalibra u ilegalnom posjedu kao i plastičnu zaštitnu kutiju za ručnu bombu M52 i pet redenika.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se M.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Oduzeto oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
Posjeta : 172