0
Budva
Rasvijetljeno šest krađa!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavnja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili su šest krivičnih djela i to jedno krivično djelo razbojnička krađa, dva krivična djela teška krađa i tri krivična djela krađa, i tom prilikom procesuirali pet lica zbog sumnje da su počinila navedena krivična djela.

Službenici CB Budva su prekjuče lišili slobode R.S. (35) iz Ukrajine zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojnička krađa. On je, kako se sumnja, 28.maja, sa još jednim nepoznatim licem provalio u stan L.O. iz Rusije. Oštećena je, po povratku u stan, sa svojim rođakom V.N. zatekla ova dva lica u vršenju krivičnog djela, koji su prema V.N. upotrijebili fizičku snagu kako bi ga onemogućili da ih zadrži do dolaska policije. Oni su se nakon toga dali u bjekstvo sa otuđenim stvarima i predmetima. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se R.S. liši slobode i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo.
Nadalje, službenici CB Budva, lišili su slobode I.N. iz Smedereva zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa koja su izvršena na naročito drzak i opasan način. On je, kako se sumnja, 3.septembra na šetalištu u Budvi prišao sa leđa oštećenom S.G. (76) iz Budve i koristeći nepažnju oštećenog, upotrebom fizičke snage otrgao zlatni lančić, a zatim se dao u bjekstvo. Brzom intervencjiom policijskih službenika CB Budva, pola sata nakon izvršenog krivčnog djela osumnjičeni je pronađen i doveden u službene prostorije. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je I.N. počinio još jedno krivčno djelo teška krađa, 28.avgusta, tako što je iskoristio nepažnju L.S. iz Beograda, prišao oštećenoj s leđa i sa vrata joj otrgao zlatan lančić, nakon čega se dao u bjekstvo. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Kotoru koji je naložio da se I.N. liši slobode i da mu se privede uz krivčnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.
Službenici CB Budva su istog dana nadležnom tužiocu u ODT u Kotoru podnijeli tri krivične prijave protiv tri lica zbog sumnje da su počinila tri krivična djela krađa, i to protiv J.V. (19) iz Zrenjanina, P.B. (25) iz Podgorice i K.M. (21) iz Pljevalja. J.V. je, sumnja se, u maju ove godine, počinio ovo krivično djelo na štetu D.C. na način što je otuđio novac u iznosu od 2.500 eura. P.B. je, kako se sumnja, krivično djelo krađa počinio na štetu M.S. i tom prilikom otuđio kofer u kojem se nalazila skupocjena garderoba kao i novac u iznosu od 150 eura. M.K. je, sumnja se, iskoristila nepažnju M.T. i iz njegovog stana otuđila 200 eura i jednu baknovnu karticu.
Posjeta : 214