0
Po potjernici NCB Interpol Visbaden, S.J. (50) iz Tutina izručen Njemačkoj
Traže ga zbog - pokušaja ubistva!

Službenici Uprave policije MUP – NCB Interpol Podgorica danas su realizovali ekstradiciju iz Crne Gore u Saveznu Republiku Njemačku lica koje se potraživalo po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Visbaden radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv tog lica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo pokušaj ubistva.

Službenici NCB Interpol Podgorica danas su realizovali ekstradiciju iz Crne Gore u SR Njemačku S.J. (50) iz Tutina, koji se potraživao po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Visbaden radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.
On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio tako što je, 03. juna 1991. godine u Njemačkoj, kako se sumnja, sa još dva lica, provalio u stan starijeg bračnog para. Kako bi nesmetano izvršili premetačinu stana, osumnjičeni su oštećene onesposobili, na način što su ih, kako se sumnja, upotrebom drvene palice udarili u predjelu glave, kojom prilikom su ova dva lica izgubila svijest. Osumnjičeni su, sumnja se, otuđili nekoliko vrijednih stvari i udaljili se u nepoznatom pravcu pritom ostavili oštećene u kući životno ugrožene.

S.J. je lišen slobode na našoj teritoriji nakon čega mu je sudija za istragu nadležnog suda odredio ekstradicioni pritvor u kojem se nalazio do izručenja odnosno do danas.
Posjeta : 156