0
Barskoj policiji građani prijavili pucnjavu u naselju Popovići
Na srodnika - ispalio tri metka!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Dežurnoj službi CB Bar danas je prijavljeno od građana da je u naselju Popovići došlo do upotrebe vatrenog oružja. Na lice mjesta su odmah upućeni Interventna jedinica i uviđajna ekipa. Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru je po ovlašećnju državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici rukovodio uviđajem.
Sumnja se da je, M.R (88) nakon kraće verbalne rasprave sa svojim bliskim srodnikom N.R. (66), uzeo lovačku pušku i otišao do prostorije u porodičnoj kući u kojoj se oštećeni radi svoje bezbjednosti nalazio zaključan. Nakon prijetnji, M.R je u cilju nasilnog ulaska u prostoriju, sumnja se, iz lovačke puške ispalio tri metka u cilndar sobnih vrata, koja nije uspio da otvori, ali je od posljedica ispaljenih hitaca oštećeni zadobio lakše tjelesne povrede u predjelu lijeve i desne podlaktice. M.R. se nakon toga udaljio u pravcu dvorišta porodične kuće gdje su ga policijski službenici zatekli i lišili slobode. Povrjeđenom je ukazana ljekarska pomoć.
Pretresom porodične kuće policijski službenici su pronašli i oduzeli određenu količinu razne pištoljske i lovačke municije. Nadležni državni tužilac je naložio da se M.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Posjeta : 195