0
Desetkovana fudbalska "A" reprezentacije Crne Gore priprema se za start Lige nacija
Ambicije splasnule - borba je obaveza!

          - Situacija nije najbolja, ali moram da razmišljam o bodovima, igri, utisku... O tome smo pričali kada smo završili prošle kvalifikacije i tom pravcu moramo i sada da se ponašamo. Iza nas je dvije i po godine zajedničkog rada i normalno je da se nameće spontana ideja o ambicijama, uspjehu koji svi želimo. Imamo grupu sa Rumunijom od koje smo bili bolji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvu, tu je Srbija koja je kvalitetom tu sa nama kada smo kompletni, kao i Litvanija. Ne vidim zašto ne bismo bili dio priče da smo favoriti. Sada, kao da nam je neko sklonio ključne igrače za ono što smo pripremali. Logično je da ambicije splasnu u ovakvim okolnostima, ali probaćemo sve sa grupom igrača koji su ovdje. Borićemo se. To je naša obaveza prema državni koju predstavljamo. Taj motivacioni dio prenijeću na ekipu - istakao je, obraćajući se novinarima, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković.

- Jovetić je sinoć javio da je njegova povreda takva da traži mirovanje i da će tek za nekoliko dana početi lagano da trči. To znači da nije spreman za naše uvodne mečeve u Ligi nacija. Vešović neće biti spreman u naredne dvije do tri nedjelje, a povreda muči i Mirkovića. Najnovija vijest je i da je Đorđević došao povrijeđen, tako da ni na njega ne možemo da računamo - rekao je Tumbaković.
- - Imali smo plan da napravimo modifikaciju igre koju smo imali do sada, kao i da sve to oplodimo sa nekim taktičkim idejama. U tom procesu jako su bili bitni Vešović i Marušić, a posebno Jovetić. Sve ovo nam sada pravi probleme - dodao je selektor "hrabrih sokola:, koji je, uprkos svemu, optimista.
Meč između Rumunije i Crne Gore igraće se pred praznim tribinama.
- Možda je to i jedina dobra stvar. Neće biti navijača da podignu domaću ekipu koja je u progresu. Rumunija je pobijedila u posljednje četiri utakmice i pokazala novi kvalitet u odnosu na prošle kvalifikacije. Sada imaju i novi tonus sa klupe, a i djeluju ozbilnjine na terenu. Oni će imati i dodatni motiv da nam se revanšireju jer smo im prošli put uzeli bod u gostima, a na svom terenu pobijedili, uz našu najbolju partiju u kvalifikacijama. Njihov tim je sastavljen od grupe mlađih fudbalera, a tu je i nekoliko iskusnijih igrača. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali daćemo sve od sebe da napravimo pozitivan rezultat, poručio je selektor Tumbaković.
,,Sokoli“ će i sjutra od 18 trenirati na glavnom terenu Kampa FSCG.
Posjeta : 169