3
Nikšićka policija u kratkom roku rasvijetlila razbojništvo
Maskirani "dobio" - hiljadu eura!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo i tom prilikom identifikovali, locirali i lišili slobode lice osumnjičeno da je počinillo navedeno krivično djelo.

Službenici CB Nikšić su prekjuče lišili slobode B.J. (25) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu zaposlene u sportskoj kladionici „Premier“ u ulici Baja Pivljanina u Nikšiću. On je, kako se sumnja, 22.avgusta oko 20,45, maskiran ušao u kladionicu i uz prijetnju nožem od oštećene otuđio novac u iznosu od oko 1.000 eura pazara, nakon čega se dao u bjekstvo. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osumnjičeni prilikom izvršenja krivičnog djela koristio silu i prijetnju i upotrebom noža nanio lake tjelesne povrede u vidu posjekotina V.V. i T.M, koji su se nalazili u prostorijama kladionice, a koji su pokušali da spriječe izvršenje krivičnog djela.
Naime, policijski službenici CB Nikšić su nakon dobijenog obavještenja da je izvršeno krivično djelo od strane nepoznatog lica uspostavili blokadu na području grada i preduzeli operativno – taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i identifikacije izvršioca. Operativnim radom policijski službenici CB Nikšić su u kratkom roku, istog dana, identifikovali izvršioca i u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu obezbijedili dokaze koji upućuju na sumnju da je B.J. počino navedeno krivično djelo. Policijski službenici su na više lokacija potraživali osumnjičeno lice koji se skrivalo nakon izvršenja krivičnog djela.
Službenici nikšićke policije su, 28.avgusta, na osnovu operativnih saznanja locirali i lišili slobode B.J. zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. Prilikom lišenja slobode B.J. se nalazio u društvu lica K.M i B.M. Prilikom pregleda osumnjičenog pronađen je i oduzet metalni boks a od K.M. nož na preklapanje.
Nakon lišenja slobode B.J. je uz krivičnu prijavu sproveden državnom tužiocu u ODT u Nikšiću koji je nakon saslušanja osumnjičenog za njega donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.
Posjeta : 195