2
Spriječena likvidacija u centru Bara
Stručnjaci deaktivirali eksploziv!

    Stručnjaci Tima za protivdiverzionu zaštitu deaktivirali su danas eksploziv u strogom centru Bara. Iz Uprave policije su saopštili da su spriječili još jednu planiranu likvidaciju upotrebom improvizovane ekspozivne naprave.

Službenici Uprave policije MUP- – Centra bezbjednosti Bar su danas oko 14,50 obaviješteni da se na kolovoznu na glavnoj barskoj saobraćajnici u bulevaru nalazi crna plastična kesa iz koje vire žice, te da se sumnja da je riječ o eksplozivnoj napravi.
Službenici CB Bar su odmah po obavještenju izašli na lice mjesta i obezbijedili ga. Građani su evakuisani, a saobraćaj je usmjeren na druge alternativne pravce. Pozvana je Grupa za antiterorističke preglede - Tim za protivdiverzionu zaštitu.
- Grupa za antiterorističke preglede je stigla na lice mjesta i utvrdila da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi koju su potom deaktivirali i bezbjedno izuzeli. Ova eksplozivna naprava je sadržala oko pola kilogama eksploziva a bila je namijenjena za izvršenje teškog krivičnog djela postavljanjem uz pomoć magneta uz aktiviranje na daljinu - saopšteno je Uprave policije.
Kako navode u saopštenju, obezbjeđenjem lica mjesta i evakuacijom građana u tom dijelu naselja u Baru preventivno se djelovalo na moguće teške posljedice.
- Građani su udaljeni na bezbjednu distancu i profesionalni policijski tim je uspješno deaktivirao ovu eksplozivnu napravu. U toku je rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja - saopšteno je iz Uprave policije.
Izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
- Kriminalistička obrada ovog predmeta je u toku, a usmjerena je na rasvjetljavanje svih okolnosti događaja među kojima je svakako identifikovanje lica koja su izradila i posjedovala improvizovanu eksplozivnu napravu u namjeri da je upotrijebe, kao i lica na čiju štetu je planirano izvršenje teškog krivičnog djela aktiviranjem ove eksplozivne naprave - saopšteno je iz Uprave policije.
Osim ovog slučaja, policija je od početka ove godine preventivnim aktivnostima spriječila 20 likvidacija. Od 12 ubistva koja su počinjena od početka 2018. godine do sada je rasvijetljeno osam, dok je od 22 ubistva u pokušaju u istom periodu do sada rasvijetljeno 18.
- Borba protiv organizovanog kriminala će u narednom periodu biti još jača i intenzivnija - poručuju iz policije.
Posjeta : 211