2
Policija u Beranama pretresla tri lokacije
Pronađeni oružje i municija - i osuđeni!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane su danas, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, izvršili pretrese na tri lokacije i tom prilikom na dvije lokacije pronašli i oduzeli oružje i municiju u ilegalnom podjedu. Protiv dva lica su podnijete krivčne prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pronađeno i privedeno lice koje se potraživalo radi izdržavanja kazne zatvora.

Službenici CB Berane, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, danas su izvršili pretres kuće koju koristi A.V. (21) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku „Ruska“ kalibra 16 mm u ilegalnom posjedu, 18 patrona lovačke municije kalibra 16 mm i 35 komada municije različitog kalibra. Nadalje, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, policijski službenici su izvršili pretres kuće koju koristi D.P. (47) iz Berana i tom prilikom pronašli i oduzeli lovačku pušku marke „GebrMerke Šuhl“ kalibra 16 mm u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv A.V. i D.P. podnesu krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Takođe, policijski službenici CB Berane su danas, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi Đ.O. i tom prilikom na toj lokaciji pronašli Ž.O. (28) iz Berana. Ž.O. se potraživao po naredbi Osnovnog suda u Beranama radi izdržavanje zatvorske kazne. On je priveden u službene prostorije CB Berane.
Službenici Centra bezbjednosti Berane u narednom periodu inteziviraće aktivnosti na pronalasku vatrenog oružja u ilegalnom posjedu.
Posjeta : 203