1
Otvoren hotel "Chedi" na Luštici
Vizija "potopila" opstrukciju!

       - Noćas svjedočimo i pobjedi vizije nad opstrukcijom i neznanjem ali i hrabrosti investitora i njegovoj vjeri i ljubavi prema Crnoj Gori. Na ovom dijelu poluostrva nije bilo komunalne, saobraćajne niti druge infrastrukture, što ovaj projekat čini jedinom greenfield investicijom u Crnoj Gori“ – rekao je premijer Duško Marković obraćajući se okupljenima na svečanosti otvaranja Hotela Chedi – drugog hotel tog brenda u Evropi i prvog na Balkanu - naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, otvarajući sinoć hotel "Chedi" na Luštici.

- Hotel je ambijentalno uklopljen u okruženje, koristili su se najbolji materijali u izgradnji, a što je posebno važno i što ga čini još jednim primjerom implementacije naše politike u oblasti turizma. Za snabdijevanje namirnicama angažovani su lokalni proizvođači čime će ekonomski efekti njegovog rada biti osjetni za stanovnike Luštice - ukazao je crnogorski premijer i - napominjući da je u hotelu otvoreno 171 novo radno mjesto na kojima su više od 77 odsto zaposlenih crnogorski državljani - dodao:
- Uvjeren sam da će ovaj procenat u narednom periodu biti sve veći imajući u vidu da je sve više mladih ljudi u Crnoj Gori zainteresovano za poslove u sektoru turizma. Ovaj podatak je značajniji imajući u vidu činjenicu da smo samo otvaranjem hotela visoke kategorije od početka ove turističke sezone istrajno na putu realizacije našeg obećanja o otvaranju više od 1.000 novih radnih mjesta u sektoru hotelijerstva. Ovi uspjesi su potvrda ispravnosti strateške Vladine politike u oblasti turizma i na najbolji način demonstriraju crnogorskoj i međunarodnoj javnosti jedinstveni značaj koji ova privredna grana ima za ekonomski razvoj Crne Gore.
Premijer je rekao da planirana investicija od 1,1 milijardi eura čini ovaj projekat najvećim turističkim projektom u Crnoj Gori, jednim od najvećih i najznačajnijih u državi uopšte, a što je takođe važno i jednim od najvećih na Mediteranu koji je najkompetitivnija turistička lokacija na svijetu koju je u prošloj godini posjetilo gotovo 267 miliona turista.
- Realizacija ovog projekta, uz druge značajne projekte u Crnoj Gori, je potvrda naše konkurentnosti kao destinacije što mi, kao predsjedniku Vlade, daje optimizam da istrajemo u realizaciji ovih projekata koji već predstavljaju nove simbole našeg turizma i značajno osnažuju našu poziciju na globalnoj turističkoj mapi – poručio je predsjednik Vlade Duško Marković na otvaranju hotela Chedi na Luštici.




Posjeta : 1172