1
U rejonu Rikavca, blizu granice sa Albanijom
Zaplijenjena - dva džaka marihuane!

       Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi jutros su u reonu Rikavca, u blizini granice sa Republikom Albanijom, zaplijenili oko 51 kilogram marihuane.

Službenici OGB Tuzi, postupajući shodno operativnim saznanjima, izvršili su obilazak terena u rejonu Rikavca, gdje su u neposrednoj blizini granice sa Albanijom primijetili dvije osobe koje su na leđima nosila po jedan džak. Budući da su se nalazile blizu granice, uspjele su da pobjegnu preko granične linije na albansku teritoriju kada su primijetile policijske službenike i pritom su bježeći ispustile džakove na našoj teritoriji.
Dva jutana džaka su izuzeta i predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge. U njima se nalazio 51 kilogram materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, kao i granična policija Albanije.
Marihuana će biti vještačenja u Forenzičkom centru, a komunikacija sa kolegama u Albaniji se nastavlja radi identifikovanja lica koja su prokrijumčarila džakove sa drogom na našu teritoriju, a zatim pobjegla nakon što su džakove odbacila.
Posjeta : 215