0
U koordiniranoj akciji policija Crne Gore, SAD i Italije
Crnogorci "potonuli" - sa dvije tone hašiša!

    -Italijanska policija je zaplijenila dvije tone hašiša i privela jedanaest crnogorskih državljana u akciji koju je inicirala policija Crne Gore - saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su istakli iz policije, međunarodnom akcijom je kordinirala američka Agencija za borbu protiv narkotika (DEA).
- Brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama. Ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana - M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe i njima bliska lica, koje je italijanska policija privela. Kriminalistička obrada predmeta ove akcije, koju su zajedno izveli crnogorska policija DEA i italijanska policija, je u toku - istakli su iz policije.
Crnogorski kriminalci željeli da krijumčare hašiš iz Maroka u Libiju
Kako su objasnili, službenici Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije Crne Gore došli su do podatka da pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe imaju namjeru da prokrijumčare veću količinu hašiša iz Maroka u Libiju.
- S obzirom da put krijumčarenja droge nije prolazio kroz teritorijalne vode Crne Gore, službenici Odsjeka su ove podatke razmijenili sa DEA-om, nakon čega je uslijedilo planiranje i realizacije ovog predmeta u kordiniranim zajedničkim aktivnostima. Aktivnostima koje je sprovela i provjerama koje je izvršila došlo se do sumnje da ova lica, pod krinkom da putuju kao posada broda u svrhu ispitivanja podmorja, planiraju da na dotični brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dvije tone hašiša i da tu drogu prokrijumčare morskim putem u Libiju - poručili su iz policije.
U koordiniranoj akciji italijanska policija zaustavila je brod u italijanskim teritorijalnim vodama.
- Izvršen je pretres broda i pronađeno je 2.000 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš. Pomenutih 11 lica je privedeno radi daljih mjera i radnji. Uzimaju se izjave i od ostalih članova posade broda. Slijede dalje aktivnosti u kriminalističkoj obradi ovog predmeta - saopšteno je.
Posjeta : 285