1
Policija u Beranama i Rožajama rasvijetlila teške krađe
Za dvoje pritvor - za dvoje prijave!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode jedna osoba osumnjičena da je počinila navedena krivična djela. Takođe, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su rasvijetlili dva krivična djela krađa i tom prilikom lišili slobode jedna osoba osumnjičena da ih je počinila, dok je protiv druge podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.


Službenici CB Berane su, 14.jula lišili slobode S.B. (19) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa. On je, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinio na štetu D.C, na način što je upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage provalio prozor na kući, ušao u unutrašnjost kuće i sa prvog sprata otuđio jedan lovački karabin marke „Gerd Suhl“ kalibra 8x57 mm i lovačku municiju 50 komada kalibra 7,9 mm kao i jedan čaršav. On je, sumnja se, otuđene stvari odvezao sa lica mjesta biciklom. S.B. je otuđene predmete, kako se sumnja, prodao nepoznatim licima za iznos od 50 eura.
Nadalje, drugo krivično djelo, S.B. je, sumnja se, počinio 8.juna na štetu Ž.R, tako što je upotrebom fizičke snage uklonio betonske blokove sa prozora kuće i iz podrumskih prostorija otuđio veću količinu elektroinstalacionih kablova, odnosno oko 17 buntova različitih presjeka kao i druge elektromaterijale. Ovi otuđeni predmeti pripadali su osobama koja eu ih odložile u podrumske prostorije kuće Ž.R. S.B. je, sumnja se, otuđene predmete prodao kao otpadni bakar za 150 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se S.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.
Službenci OB Rožaje su, rasvijetlili dva krivična djela krađa i tom prilikom lišili slobode M.M. (20) iz Rožaja, a protiv A.N. (19) iz Rožaja podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ova krivična djela. Oni su, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinili na štetu S.K, na način što su sa njegovog teretnog motornog vozila otuđili dva akumulatora i dizel gorivo, ukupne vrijednosti od oko 600 eura. Drugo krivično djelo krađa, sumnja se, počinili su na štetu F.P, na način što su sa teretnog vozila otuđili dva akumulatora u vrijednosti od oko 300 eura. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji je naložio da se M.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela krađa i da se protiv A.N. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela.
Posjeta : 275