0
Vaterpolo reorezentacija Crne Gore završne pripreme pred put na EP u Barceloni obavlja u olimpijskom bazenu SC "Morača"
"Ajkule" misle - mogu do polufinala!

       - Svako od nas misli da možemo doći do polufinala, poslije imamo razloga da vjerujemo u medalju. Izdvajaju se po kvalitetu Srbija i Hrvatska, Italija je stepenik ispod njih, ostale reprezentacije su po kvalitetu približne. Imamo dobru hemiju u ekipi, i uz malo sreće mogli bi da napravimo dobar rezultat. Dvije medalje koje smo osvojili u prethodnih mjeces dana su dobre astvar zbog mlađih igrača da bi već na početku svojih karijera počeli da grade taj pobjednički duh - istakao je Aleksandar Ivović poslije prvog treninga u olimpijskom bazenu SC "Morača", u kojem vaterpolo reprezentacija Crne Gore odrađuje finalne pripreme za Evropsko prvenstvo koje je na programu od 15. do 29. jula u Barseloni.

Selektor Gojković na raspolaganju ima 18 igrača i to Dejan Lazović, Miloš Šćepanović, Slaven Kandić, Draško Brguljan, Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Marko Petković, Đuro Radović, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Bojan Banićević, Vlado Popadić, Vladan Spaić, Saša Mišić, Uroš Čučković, Nikola Murišić.
- Već smo odradili veliki dio posla. Ekipa je na fizičkom planu dosta radila. U ovi 4-5 dana probaćemo neke tehničke stvari. Nažalost, trebali smo u Podgorici da sparingujemo sa selekcijom Rumunije, ali su oni otkazali pripreme zbog nekih njihovih internih problema. Ali i bez tih sparing utakmica siguran sam da ćemo biti na visokom nivou u Španiji. Po meni, djelujemo dobro, neki je spoj mladosti i iskustva. Možda se i očekivalo da poslije deset godina bude veća smjena generacije, ali mi na žalost u Crnoj Gori nemamo toliku bazu igrača kao neke zemlje koje su većih gabarita od nas. Ovi momci koji su tu za sada su pokazali odličnu igru. Ima tu njih 3-4 koji će u budućnosti sigurno biti nosioci igre ove reprezentacije. Na posljednja dva takmičenja su iznijeli veliki dio posla, i ja sam prijatno iznenađen - napomenuo je Ivović.
Posljednji trening pred put za Barselonu "ajkule" imaju u srijedu ujutro.
Posjeta : 251