0
Službenici CB Podgorica rasvijetlili jednu tešku krađu, 14 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i dva krivična djela krađa
Slobode lišene - četiri osobe!

             Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su jedno krivično djelo teška krađa, 14 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i dva krivična djela krađa. Tom prilikom službenici podgoričke policije lišli su slobode četiri osobe zbog sumnje da su počinila ova krivična djela.

Službenici CB Podgorica su, 7. jula lišili slobode I.K. (19) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu marketa „Plana“. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je u toku noći između 29. i 30. juna 2018. godine, upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva polomio staklo na ulaznim vratima marketa i iz unutrašnjosti objekta i iz registar kase otuđio novac u iznosu od 10 eura. I.K. je priveden uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.
Takođe, službenici CB Podgorica su, 7. jula lišili slobode i nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu priveli A.B. (26) i Š.B. (21), oba iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje su počinili 14 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju na štetu više građana Podgorice. Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili na način što su u prethodna tri mjeseca otuđila 14 bicikala tako što su kidali sajle kojima su bicikla bila obezbjeđena a potom ih odvozili u naselje Konik gdje su ih prodavali jednom licu. U službenim prostorijama CB Podgorica su od tog lica prikupljena obavještenja na okolnosti događaja.
Nadalje, podgorička policija je, istog dana, lišila slobode i uz krivičnu prijavu privela državnom tužiocu u ODT u Podorici F.I. (22), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela krađa. On je, sumnja se, prvo krivično djelo počinio na način što je 08.03.2018. godine oko 15,00 časova, došao do jedne kuće i iskoristio otključanost ulaznih vrata i iz njene unutrašnjosti otuđio lap – top marke „Acer“ i punjač. On je, kako se sumnja, otuđeni lap – top prodao nepoznatom licu za iznos od 30 eura. Drugo krivično djelo, F.I. je počinio, sumnja se, 08.06.2018. godine, na način što je došao do parking prostora ispred Crnogorskog narodnog pozorišta i otkačio sajlu kojom je biciklo bilo obezbijeđeno. Potom se otuđenim biciklom odvezao na Konik i prodao ga nepoznatom licu za iznos od 20 eura.
Posjeta : 162