0
Na ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču – Opština Ulcinj
Policija zabranila - liturgiju SPC!

    -Nije tačno da je Mitropolija crnogorsko primorska održala liturgiju na ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču – Opština Ulcinj. Policija je skup zabranila iz više razloga zasnovanih na zakonu te je MCP liturgiju održana na dvadesetak metara od ove lokacije. Nakon liturgije sveštenstvo MCP se razišlo. Policija je preventivno djelovala i do ovog momenta nije bilo incidenata - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima da policija obezbjeđuje liturgiju Srpske pravoslavne crkve – Mitropolije crnogorske primorske no ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču – Opština Ulcinj.

Policija je zabranila održavanje ovog skupa na ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču, koje je kulturno i arheološko dobro Crne Gore, zato što nije blagovremeno prijavljen, a takođe shodno i obraćanju Ministarstva kulture – Uprave za zaštitu kulturnih dobara i Nacionalnog savjeta albanaca i iz razloga što su postojale operativne informacije da može doći do narušavanja javnog reda i mira.
Stoga su policijski službenici jutros obezbjeđivali pomenuti lokalitet i nisu dozvolili održavanje liturgije na ovom lokalitetu, te je stoga MCP liturguju održala na dvadesetak metara udaljenosti od ove lokacije. Policija je preventivno djelovala i obezbijedila da ne dođe do incidenata, Nakon toga sveštenstvo MCP se razišlo. Do ovog momenta nije bilo incidenata.
Policija će pratiti situaciju i razvoj događaja tokom dana
Posjeta : 314