0
Crnogorski košarkaši poraženi u četvrtfinalu SP za igrače do 17 godina od Portorika 60:75
"Crveni" ostali - bez polufinala!

    Crnogorski košarkaši poraženi su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva za igrače do 17 godina od Portorika 60:75 u borbi za polufinale, pa će takmičenje nastaviti u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta.

Portorikanci su bili raspoloženiji i precizniji, iako to nije se moglo pretpostaviti na startu meča.
Crnogorski košarkaši poveli su prvo 7:0, imali i 11:2, ali su dozvolili Portorikancima, da se agresivnom odbranom i lakim poenima brzo vrate u egal i stignu čak do prednosti 19:16 nakon deset minuta.
Druga četvrtina protekla je u igri koš za koš, međutim u finišu su naši rivali vezali trojke i sa 36:31 završili poluvrijeme. Te dvije trojke otvorile su seriju Portorika 23:6, kojom su na četiri minuta prije kraja treće četvrtine stekli presudnu prednost od 55:42.
U posljednjem periodu smo na startu priprijetili preko Vlahovića i prišli na -10, međutim trojka Rose je odbila i taj, posljednji, napad.
Po 10 poena u našem timu ubacili su Jovan Kljajić (pet skokova, pet asistencija) i Bojan Tomašević (10 skokova), Feđa Pajović dodao je devet poena (3/5 za tri poena), Osam poena Stefana Vlahovića, po šest Marka Kljajevića i Viktora Vujisića.
Na drugoj strani briljantni San Antonio 30 poena, Kurbeljo je postigao 20 poena uz po osam skokova i asistencija.
Naša selekcija će takmičenje nastaviti u borbi za plasman od petog do osmog mjesta, ali su već uradili mnogo samim plasmanom u četvrtfinale Mundobasketa.




Posjeta : 1191