2
“Podgoričko kulturno ljeto 2018”
Koncert Eda i prijatelja!

    Koncert Eda Abdovića i prijatelja biće - na “Podgoričkom kulturnom ljetu 2018” - sjutra od 21 održan u Velikoj sali KIC “Budo Tomović”.
Poznati crnogorski izvođač nastupiće u pratnji ansambla u čijem sastavu su: Stanislav Nikičević (bubanj), Boban Aleksić (bas gitara), Dario Maršić (klavijatura), Miško Obradović (buzuki i gitara), Milo Đekić (violina), Nikola Medojević (harmonika), Renata Perazić (vokal) i Vjera Nikolić (vokal). Gosti koncerta su Vladimir Maraš, Milorad Šule Jovović, Pero Stefanović, KIC POP HOR i Esad Merulić. Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici KIC od 9 do 20.   

Abdović je rođen u Podgorici. Dugo godina je radio i stvarao kao bubnjar i klavijaturista, da bi nakon toga osnovao bend “Kiss me goodbye” koji su prošla brojna, velika imena današnje muzičke scene, kao što su Željko Joksimovič, Vladimir Maraš i mnogi drugi. Godine 1994. snimio je album „Istina“ sa kojeg su ostali do danas hitovi: Ja ću i dalje da ti pišem pjesme, Čežnja, Čudna žena bješe Vera... Poslije velikog uspjeha sa tim albumom, sljedeću pjesmu je snimio za svoj grad, današnju himnu kluba „Budućnost“ i navijačke grupe „Varvari“. Nastupio je na Budvanskom festivalu sa pjesmom „Uzmi sve“. Potom je 1997. godine snimio album sa Milijem Milićem (Miligram) i Marinom Tucaković.
Nakon duže pauze i estradnog mirovanja, za potrebe filma „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ reditelja Nikole Vukčevića, snimio je obradu pjesme „Ne brini“. Najnovija pjesma „Moja ili ničija“ snimljena sa sjajnom sarajevskom ekipom najavljuje novi povratak Abdovića.

Posjeta : 188