2
Tri dana dijeli košarkaše od meča istine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Uz pomoć publike - do pobjede!

       - Ovo je najvažnija utakmica u ovim prozorima. Bjeloruse smo pobijedili u gostima 20 i više razlike, ali oni imaju dva nova igrača, centra iz Makabija i Amerikanca su promijenili. Mnogo bolje igraju nego protiv nas u Minsku. Dobili su Sloveniju kući i blizu su bili da iznenade i Špance. Nama fali dosta igrača, ali mi što smo tu spremamo se dobro i nadam se da ćemo dati sve od sebe i da ćemo uz pomoć publike doći do pobjede - naglašava Nemanja Radović, član košarkaške "A" reprezentacije Crne Gore, koju tri dana dijeli od meča istine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Fizička priprema je najveći problem. Ja sam sezonu završio 24. maja i pokušavao sam zbog ovih mečeva da ostanem u formi i trenirao sam po malo. Ipak nije to bila timska igra, radio sam individualno, ali jednostavno tu nemamo izbora, moramo da radimo i da pokušamo da pružimo maksimum - ukazuje Radović i dodaje:
- Mislim da je vrlo teško, jer je drugačiji sistem takmičenja nego ranije. Svaka promjena zahtjeva proces i potrebno je vrijeme da bi se svi navikli na to i igrači i treneri, klubovi. Nadam se da ćemo se prilagoditi na ovaj način takmičenja.
Posjeta : 145