2
Barska policija pretresla „štek“ stan
Osumnjičeni uhvaćen - u bjekstvu!

    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su danas, preduzimajući aktivnosti na prevenciji vršenja krivičnih djela i na pojačanoj kontroli bezbjedosno interesantnih lica i njima bliskih lica, a postupajući na osnovu operativnih informacija, prilikom pretresa pronašli i oduzeli pištolj i municiju, kao i veću količinu predmeta i garderobe za koje se sumnja da potiuču iz krivičnog djela. Osumnjičeni je lišen slobode.

Službenici CB Bar su, 25.06.2018. godine, postupajući na osnovu operativne informacije da se u jednom iznajmljenom tzv. štek stanu kriju lica za koja se sumnja da su izvršioci krivičnih djela, dolaskom na navedenu lokaciju zatekli jedno lice koje se po dolasu policijskih službenika zaključalo u stan a koji se inače nalazi na drugom spratu. Kako bi izbjegao lišavanje slobode osumnjičeni je skočio sa drugog sprata stambene zgrade na tle, sa visine od preko 10 metara, i dao se u bjekstvo. U akciji hvatanja odbjeglog lica učestvovali su i službenici Interventne jedinice, koji su zajedno sa službenicima CB Bar brzom i efikasnom akcijom lišili slobode ovo lice pola sata nakon bjekstva, u naselju Šušanj. Lice je prilikom lišavanja slobode službenicima policije dalo na uvid ličnu kartu koja glasi na ime drugog lica, a stvarni identitet ovog lica – S.C. (28) iz Republike Srbije utvrđen je u službenim prostorijama CB Bar.
Policijski službenici su, na osnovu pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres ovog stana kojom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj marke CZ M57 kalibra 7,62mm sa okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka istog kalibra, kao i veću količinu predmeta i garderobe za koje se sumnja da potiču iz krivčnih djela počinjenih na štetu butika „Benetton“ i radnje „Tehnostil“.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se S.C. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sunmnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se o postojanju drugih krivičnih djela naknadno izjasniti.
Posjeta : 138