2
Rasvijetljeno pet krivičnih djela
Slobode lišeno - sedam osoba!

          Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela, rasvijetlili tri krivična djela krađa, teška krađa i krivično djelo prinuda. Tom prilikom je lišeno slobode sedam lica osumnjičenih za ova krivična djela.

   Službenici CB Podgorica su, 20.06.2018. godine, lišili slobode J.V. (26) iz Podgorice i priveli ga nadležnom tužiocu uz poseban izvještaj podnijet kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu B.R. On je, sumnja se, ovo krvično djelo počinio na način što je, 16.06.2018. godine, iz kancelarije koja se nalazi u sklopu MZ „13 Jul“ u ulici Vasa Raičkovića, otuđio trimer vrijednosti 200 eura.
Službenici podgoričke policije su, 17.06.2018. godine, lišili slobode M.R. (26) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu M.R. On je priveden državnom tužiocu uz poseban izvještaj prethodno podnijet protiv nepoznatog počinioca zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 14.06.2018.godine, sa imanja koje je u vlasništvo oštećenog, a koje se nalazi u mjestu Lužnica, preskočio ogradu i tom prilikom otuđio dio sistema za navodnjavanje koji je kasnije prodao na otpadu sekundarnih sirovina. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku.
Nadalje, službenici CB Podgorica su, 18.06.2018. lišili slobode S.R. (20), F.M. (19) i E.B. (22), sva lica iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa na štetu C.L. Oni su, sumnja se, 18.06.2018.godine, ovo krivično djelo počinili na način što su upotrebom podesnog sredstva odvalili katanac na vratima i ušli u unutrašnjost objekta i tom prilikom otuđili šest punih plinskih boca. Plinske boce su pronađene i vraćene vlasniku. Ova lica su uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa privedena nadležnom tužiocu u Podgorici.
Službenici CB Podgorica su, 21.06.2018. godine, lišili slobode D.J. (37) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu B.S. On je, kako se sumnja, 21.06.2018. godine, u ulici 19. decembra u Podgorici, otuđio pmv marke „VW Golf III“ podgoričkih registarskih oznaka, na način što je iskoristio to što je vozilo otključano i uz pomoć podesnog ključa stavio vozilo u pogon i odvezao ga na parking prostor u blizini gradskog stadiona gdje je sa vozila skinuo registarske oznake i bacio ih, dok je otuđeno vozilo sakrio na obližnjem parking prostoru. Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku. Osumnjičeni je uz poseban izvještaj priveden nadležnom tužiocu.
Takođe, službenici CB Podgorica su, 24.06.2018. godine, rasvijetlili krivično djelo prinuda i tom prilikom lišili slobode M.R. (50) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo na štetu M.B. On je, sumnja se, 23.06.2018. godine, u kolibi koja je vlasništvo M.V, u mjestu Momonjevo, zatekao M.B. sa još dva nepoznata lica, koja su državljani Republike Albanije, i on je tom prilikom ovim licima uputio prijetnje, a jednog od njih, sumnja se, je udario nogom. Ova dva nepoznata lica su se dala u bjekstvo dok je M.R. ostao u kolibi sa M.B, kojeg je, kako se sumnja, rukama uhvatio za vrat i pokušao da ga obori na zemlju. M.B. je uspio da se otrgne i ode je u pravcu svoje kolibe, a zatim je pozvao policiju. M.R. je uz krivičnu prijavu priveden
Posjeta : 159