1
Krivična prijava protiv V.K. (47) iz Berana
Lugar "posjekao" - 54.300 eura!

    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv lica osumnjičenog da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.K. (47) iz Berana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio tako što je, kao čuvar šume – lugar zaposlen u Upravi za šume - PJ Berane, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućio drugim licima da izvrše bespravnu sječu velikog obima na lugarskom reonu – Gazdinska jedinica Jelovica u Opštini Berane.
V.K. je, sumnja se, u periodu od juna do decembra 2017.godine, neprijavljujući u svojim izvještajima bespravnu sječu 452,73 m3 četinara i 290,37 m3 lišćara, pričinio štetu Upravi za šume u iznosu od oko 54.300 eura.
Posjeta : 165