1
Košarkaška "A" reprezentacija Crne Gore u Nikšiću počela pripreme za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za SP
Svima u mislima - Bjelorusija!

    - Imamo dvije utakmice i prvenstveno smo koncentrisani na prvu protiv Bjelorusije jer bi mogla da nam produži život u kvalifikacijama. Imaćemo desetak dana da ujednačimo formu, da se što bolje pripremimo, da damo sve od sebe i da uz punu dvoranu u Nikšiću valorizujemo ovo što smo dosada uradili i ostvarimo bitnu pobjedu - naglasio je Suad Šehović na današnjem početku priprema košarkaške "A" reprezentacije Crne Gore za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - sa Bjelrusijom i Slovenijom.

- Protiv Bjelorusije i Slovenije imaćemo još kraći roster nego u prethodnim prozorima. Pored Vučevića, Dubljevića, Todorovića i Radončića koji ni ranije nijesu učestvovai u kvalifikacijama pripreme će propustiti Petar Popović, Aleksa Ilić i Zoran Nikolić zbog povreda. Krećemo sa 13 igrača, za dva ili tri dana priključiće se Nidam. Važnost meča sa Bjelorusijom je ogromna i to je najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Utakmica koja nam otvara drugu rundu i nastavak kvalifikacija - ukazao je član stručnog štaba Boško Radović i dodao:
- Svi igrači, osim Gajovića koji je prije dvije noći završio sezonu i osvojio titulu u Rumuniji, sa takmičenjem su završili prije mjesec ili više. Obazrivo ćemo raditi kako bi smanjili mogućnost povreda, nadam se da ćemo se spremiti i da ćemo biti pravi. Teško je pričati o formi, specifično je što poslije 20 dana dolazimo na kratke pripreme. Nadamo se punoj sali, dobroj atmosferi i pobjedi.
Na spisku za pripreme su:
Derik Nidam (Mornar), Nikola Ivanović (Budućnost Voli), Nikola Pavlićević (Sutjeska), Suad Šehović (Budućnost Voli), Aleksa Popović (Lovćen), Goran Gajović (Oradea), Milić Starovlah (Budućnost Voli), Nemanja Radović (Obradoiro), Milko Bjelica (Saragosa), Nemanja Đurišić (Telekom Bon), Filip Barović (Budućnost Voli), Nemanaja Vranješ (Mornar), Radoje Vujošević (Mornar) i Vukota Pavić (Mornar).
Susret između Crne Gore i Bjelorusije igra se 28. juna od 21 sat u Nikšiću, ulaznice će se prodavati po cijeni od dva eura.
Posjeta : 189