0
Petoro albanskih državljana prekršajno kažnjeni
Ilegalno došli - u krivolov!

    Službenici Uprave policije MUP – Regionalnog centra granične policije Jug danas su lišili slobode pet osoba, državljane Republike Albanije, koji su prethodno plovilima ilegalno prešli granicu sa našom državom na moru, a potom vršili nezakonit izlov ribe na našoj teritoriji. Nakon plaćenih kazni, lica su puštena dok je nezakonito izlovljena riba oduzeta.

Službenici granične policije su danas, 07.06.2018. godine u periodu od 04,00 do 08,00 časova, prilikom obilaska državne granice na moru prema Albaniji, u blizini zajedničkog ušća, na oko 800 metara od granične linije, u našim teritorijalnim vodama zatekli tri plovila – pasare sa pet lica, državljanima Albanije. Ova lica su vršila ilegalan izlov ribe mrežama.
Zbog učinjenog prekršaja lica su lišena slobode i prekršajno kažnjena od strane granične policije za nezakonit prelazak državne granice na moru, kao prekršajno kažnjena i od strane inspektora za ribarstvo i marikulturu i od inspektora Lučke kapetanije, shodno Zakonu o moru. Nakon što su platili kaznu, lica su puštena a riba koji su nezakonito izlovili je oduzeta.
Posjeta : 189