0
Cetinje
Policija spriječila - krađu nafte!

    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, spriječili dva lica u izvršenju krivičnog djela i tom prilikom lišili ih slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa u pokušaju.

Službenici Dežurne službe OB Cetinja su preksinoć oko 23,20 časova, obaviješteni od radnika obezbjeđenja bivše fabrike EI „Obod“, da se u krugu biše fabrike nalaze lica za koja sumnjaju da se spremaju da izvrše krivično djelo.
Preduzimajući operativne mjere i radnje službenici OB Cetinje su lišili slobode lica P.M. (37) iz Nikšića i D.D. (28) iz Budve, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa u pokušaju. Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su, koristeći pmv marke „VW Passat” budvanskih registarskih oznaka, upotrebom šrafcigera, cijevi i bidona pokušali da iz rezervoara kamiona koji je u vlasništvu firme „D – Trans” otuđe izvjesnu količinu nafte, u čemu su ih spriječili službenici cetinjske policije.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinju koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog navedenog krivičnog djela. Nakon saslušanja državni tužilac je za ova lica donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.
Posjeta : 206