0
Napad na novinara RTCG iz Nikšića rasvijetljen u kratkom roku
Napadnut poslije - svađe u kafani!

    -Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su u veoma kratkom roku identifikovali lice za koje se sumnja da je napalo G.J. i nanijelo mu tjelesne povrede. Događaju je prethodnio verbalni konflikt koji su G.J. i ova osoba imali u jednom ugostiteljskom objektu. O svemu je obaviješten tužilac koji će kvalifikovati događaj - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom informacije koju su mediji objavili, a koja se odnosi na to da je sinoć u Nikšiću napadnut G.J. (50), novinar RTCG iz Nikšića.

Dežurna službe CB Nikšić je danas oko 01,20 obaviještena od zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić, da se njihova ekipa uputila u ulicu Jola Piletića, jer su dobili obavještenje da u toj ulici se nalazi osoba sa povredama u predjelu glave. Na lice mjesta je upućena patrola policije gdje je zatekla G.J.
G.J. su konstatovane lake tjelesne povrede. Policijski službenici CB Nikšić, nakon ukazane ljekarske pomoći ovom licu, nisu mogli obaviti razgovor sa njim na okolnosti zadobijanja povreda i on je zadržan na posmatranju na Odjeljenju hirurgije u MC NIkšić.
Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja događaja policijski službenici CB Nikšić su na osnovu operativnih saznanja identifikovali lice za koje se sumnja da je napalo G.J. i nanijelo mu povrede. Radi se o P.G. (19) iz Nikšića i on je potom, iste večeri oko 03,30 časova, doveden u službene prostorije CB Nikšić.
Kriminalističkom obradom došlo se do sumnje da je ovom događaju prethodnio verbalni konflikt koji su ova dva lica imala u jednom ugostiteljskom objektu u Nikšiću.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da mu se P.G. privede sa predmetima spisa na dalju nadležnost, nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.
Posjeta : 237