0
Udruženje humanistkinja Crne Gore "Crnogorka"
Veče u "Karveru" - za pomoć Ivanu!

       - Pozivamo sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu da vratimo Podgoričanina gradu u kojem je rođen, kojem pripada i za čiju je kulturnu promociju uvijek davao maksimum - apel je Udruženja humanistkinja Crne Gore "Crnogorka" koje sjutra od 21 u knjižari "Karver" organizuje humanitarno veče "Vratimo Ivana kući".
Biće prikazan dio dokumentarno - igranog filma: Kulturni identitet Podgorice (Podgorica prije i poslije Berlinskog kongresa), čiju montažu je uradio Ivan Đorđević, a u muzičkom dijelu programa nastupiće "Gitar duo" Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

Donacije se mogu uručiti sjutra u knjižari Kartver, od 21 tokom trajanja humanitarne večeri.
Tridesetosmogodišnjem Ivanu Đorđeviću, koji je prilikom boravka u Americi dobio izliv krvi na mozgu, nakon čega je primljen u UCSF Health California San Francisco USA sa dijagnozom Aneurizma anteriorne (Acorn) arterije, repture sa subaraknoidnim krvarenjem, potrebna je pomoć. Poslije teške operacije obavljene 12. aprila ove godine u UCSF, Ivan, inače dugogodišnji televizijski radnik, i dalje je u komi.
Međutim, njegovo stanje je sada stabilno. Kako bi se nastavilo liječenje i njegov transport u Crnu Goru, potrebno je sakupiti 150.000 eura. Za sve ljude koji mogu da pomognu otvoren je žiro račun kod NLB banke - br. 530-0000200099532-79, na ime Ivan Đorđević.
Veče su podržali: Savez izviđača Crne Gore, Izviđački odred "Stara Varoš", Asocijacija barista Crne Gore, Udruženje profesora informatike i informacionih tehnologija...
Posjeta : 249