0
Službenici CB Podgorica izvršili pretres stana i drugih prostorija na šest lokacija u Podgorici
Oduzeto oružje - euri i dolari!

       - Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica nastavili su danas sa sprovođenjem akcije pojačane kontrole bezbjedonosno interesantnih lica na području Podgorice, kojom prilikom su pronašli i oduzeli 176.740 eura i 1.000 dolara, pet komada oružja (dva pištolja i tri puške) 326 metaka u ilegalnom posjedu, aparat za brojanje novca, bankarsku dokumentaciju i disk za snimanje podataka.
Službenici CB Podgorica su danas izvršili pretres stana i drugih prostorija na šest lokacija u Podgorici koje koriste – M.Đ. (61), Z.C. (67), K.D. (23), L.D. (46), V.D. (50) i L.C. (39).

Prilikom službenici CB Podgorica su od V.D. iz Podgorice oduzeli 176.740 eura i 1.000 dolara, aparat za brojanje novca, bankarsku dokumentaciju i disk za snimanje podataka. Od Z.C. oduzeti su dva pištolja, lovačka puška, vazdušna puška i 231 komad municije raznog kalibra. Od M.Đ. oduzeta je malokalibarska puška. Od K.D. oduzeto je 95 komada lovačke municije. Kod L.D. i L.C. pretresom nisu pronađeni predmeti koji se shodno ZKP-u mogu privremeno oduzeti.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela.
Oduzeto oružje, municija, novac i ostale stvari biće predmet provjera.
Posjeta : 305