0
Odbora za bezbjednost saslušao čelnike MUP, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Vrhovnog i Glavnog specijalnog tužilaštva
Za veću bezbjednost - izmijeniti i zakone!

- Ukoliko je neophodno, snažno ćemo podržati donošenje novihh, izmjene i dopune postojećih zakona kako bi se osnažio rad bezbjednosnog sektora, a borba protiv svih vidova kriminala bila efikasnija. Odbor poziva Vladu da u skladu sa svojim ustavnim ovlešćenjima preduzme sve mjere na jačanju sistema bezbjednosti kako kadrovske, tehničke, tako i finansijske, čimebi se obezbijedila sigurnost za sve građane u Crnoj Gori - naglasio je Obrad Stanišić, predsjednik Odbora za bezbjednost koji je danas saslušao čelnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Vrhovnog i Glavnog specijalnog tužilaštva.

- Odbor najoštrije osuđuje ranjavanje novinarke ND "Vijesti" Olivere Lakić i očekuje da Uprava policije i Tužilaštvo, uz pojačanu i koordiniraniju akciju, sprovedu efikasnu istragu, otkriju izvršioca, kao i nalogodavca ovog gnusnog čina i privedu ih pravdi. Odbor smatra da učestali obračuni kriminalnih grupa sa smrtnim posljedicama, u kojima nekada stradaju nevini ljudi izazivaju uznemirenost građana i narušavaju bezbjednosnu situaciji u Crnoj Gori. S tim u vezi, neophodna je maksimalna posvećenost i angažovanost nadležnih da se odlučno suprotstave ovom ozbiljnom i opasnom bezbjednosnom izazovu. Odbor ukazuje na značaj potpune koordinacije ipreventivnog djelovanja u cilju predupređenja mogućih i otkrivanja nerasvijetljenih teških krivičnih djela - prenio je Stanišić zaključke odbora.
Posjeta : 101