0
“Podgoričko kulturno ljeto 2018”
"Besposlen” u - galeriji "Art"!

       Umjetničke radove i intervencije Lenke Đorojević (CG-SI), Adrijane Gvozdenović (MNE-BE), Irene Lagator Pejović (MNE), Vijai Patchineelam, Flavio Favelli (IT), Jelene Tomašević (MNE), Siniše Radulović (MNE), Line Rice (HR-SI) i Tare Langford (UK) publika "Podgoričkog kulturnog ljeta 2018" imaće priliku da vidi na izložbi “Unprofessional/Besposlen”, koja će večeras od 19 biti otvorena u galeriji “Art”.
Koncept izložbe osmislila je Natalija Vujošević u saradnji sa Institutom za savremenu umjetnost.

Svečano otvaranje izložbe pratiće muzički intermeco iz oblasti Hobi avangarde, koji izvode Nemanja Bečanović i Ljubomir Baćović.
Izložbom “Unprofessional”, Institut za savremenu umjetnost počinje saradnju sa Sekreterijatom za kulturu grada Podgorice i JU Muzeji i galerije Podgorice u okviru koje će kreirati kulturno obrazovni program u prostoru galerije Art, u centru Podgorice.
U istom prostoru, Institut za savremenu umjetnost nastavlja program projekta “Preokupacije” predavanjima umjetnika i teoretičara Danila Prnjata - “Rad (u umjetnosti)” 5.juna, zatim Hrvatske filozofkinje i teoretičarke Marine Gržnić - “Društvene i umjetničke prakse suživota i nova kritička misao” 7.juna, a biće organizovan i javni razgovor na temu “Kultura u egzilu” koji će se održati krajem juna.

Posjeta : 123